Bebis

Vårt sista rutinultraljud på underverket :o) Och visst är det en så söööööt liten bebis ;o)

Eller liten och liten, enligt barnmorskan var det en stor bebis, ca 26% större än medel… Och jag som redan är lite nervös inför förlossningen hörde ju direkt att jag dessutom nu skulle få föda en jättebebis!! Men barnmorskan sa att det hade gjorts studier och forskning på detta, och vikt och storlek på bebisen hade aboslut ingen betydelsen om det skulle bli en lätt eller svår förlossning. Puh…

Vikt just nu är ca 2861 gram. Ligger redan med huvudet neråt, och det var tydigen mycket ovanligt att de vände på sig igen då när man är så här långt (jag är i v 33 nu). Duktig bebis :o)

Vi fick se njurar, mage, hjärta, navelsträng osv. Eller rättare sagt, barnmorskan pekade ut en massa svarta och gråa fläckar och sa att det är njurar och det är mage osv;o) Hon frös bilden och sa att där ser vi en fin bild på hjärtat… jaså… Jag antar det kräver liiiite erfarenhet för att kunna urskilja vad som är vad på såna här ultaljud ;o) Men vi såg iaf hur hjärtat tickade på, och vi såg små fötter och naturligtvis huvudet och ansiktet. Där lyckades jag själv urskilja vad som var vad ;o)

Någon som vill gissa om det är en pojke eller flicka? :o)

5 thoughts on “Bebis”

 1. Jaaa, det hade ju varit fusk :o)
  Gissning endast tillåten för oinvigda :o)

 2. Åh så fin! :) Visst är det underbart overkligt att få se bebisen på ultraljudet?
  Eftersom jag pumpat Thomas på info, och han inte klarade pressen, så har han avslöjat vad det blir ;-)
  Lycka till nu, jag är säker på att allt kommer gå jättebra!
  // Lisa (Thomas kollega)

 3. Det går säkert jättebra, alla är nog mer eller mindre nervösa för förlossingen oavsett om barnet är stort eller litet. Jag tröstade mig med att kvinnor har fött barn i flera tusen år, så varför skulle jag misslyckas. Och en sak är ju säker barnet kommer ut oavsett! Så får jag väl gissa på att det blir en flicka!

  Kramis
  Git

 4. Dumt att gissa när man redan vet, inte sant..? Hihi ;-)
  Många kramar till er från C!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *