Mot Göteborg

På väg mot Göteborg. Börjar precis ana konturer utanför tågfönstret. En timme avklarad.

Avklarad precis som min tågfrukost och kaffe och utbrottsförsök ur rullande vagn…

Jag bokade denna avgång för att åka x2000, då finns det ström vid sätet så man jobba och man serveras frukost på sin plats. Sj bytte ut x2000 mot ett Öresundståg. Så jobba kan jag glömma. Och frukost får man hämta själv i bistron, vilket jag gjorde. Igenom alla dörrar och vagnar mot kaffet, och sen tillbaka. Men sista dörren på vägen tillbaka ville inte öppna sig, jag tryckte och tryckte och hade mig, och tänkte att detta är ju lagom pinsamt att jag inte lyckas öppna en dörr, undrar om alla glor på mig… en man i vagnen utbrister till slut att tåget är slut här, det finns inget mer bakom dörren. Vänder mig och ser jag gått förbi min plats och försöker öppna just sista dörren ut…

Och jag som tyckte det var pinsamt att inte få upp en trög dörr… Och känslan av att folk glodde var nog inte helt fel…

Jag visste väl det fanns en bra anledning varför jag brukar välja avgångar där dom serverar vid min plats!

image

One thought on “Mot Göteborg”

  1. Tur du gick till rätt tåg, att de inte blev fel dörr, fel tåg. Tur…….vem vet var du hamnat.Kanske nåt ! ja ja bäst att inte veta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *