Dagens hjärta

Dunka dunka dunka dunka… Eller som min pappa tycker, tick tick tick som ett litet fågelhjärta :o)

Var hos barnmorskan idag för rutinkontroll, och då lyssnar hon alltid på hjärtljudet med en liten ultraljudsapparat. Inte särskilt bra ljud i den tyvärr, men man hör ju hjärtat och det känns som om det är det viktigaste:o)

Men idag så tyckte barnmorskan att hon ville kolla upp mig mer pga av bl a högt blodtryckt och lite hjärtklappning. Så jag fick en tid till KK på eftermiddagen, Thomas fick snällt följa med ;o) Dom tog lite tester på mig och så satte dom på en liten apparat på magen som skulle kolla aktivitet i livmodern och en som skulle kolla bebisens hjärta. Sen fick vi lyssna på bebisens hjärta i ca en kvart, tror jag det var iaf. Aningens mysigt :o) Hjärtat hoppade mellan ca 138 slag/min och upp till ca 170 slag/min. Hade jag ingen aning om att bebisens hjärta ändras så mycket och så snabbt! Men hjärtat ökar tydligen så fort bebisen rör sig, och läkaren tyckte kurvan såg jättefin ut. Man lär sig nåt nytt varje dag :o)

Så kontentan var att allt såg bra ut, både med mig och med barnungen. Så en nöjd Thomas fick lämna sjukhuset med sin Tina och bebis och bjuda på mjukglass som belöning för vi var så duktiga hos läkaren ;o)

Bilden är ifrån 2009-01-22, ljudet är ifrån idag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *