räddningsaktion, återvinning och konstverk

På söndag är det morsdag, tänkte göra ett litet blomsterarrangemang. Var på Emmaus igår och hittade en gammal kastrull som såg ut att vara av koppar. Idag plockade jag fram färg, glitter och cernitlera. Ut i trädgården och bröt av lite av de vissna långa blommorna som står kvar sen i fjol, blir jättebra dekorationer! Plockade även med någon gamal frökapsel som stod kvar från i fjol.

Inne på mitt rum börjar jag måla, upptäcker i ögonvrån något förskräckligt – en liten totalt vettskrämd förvirrad larv!! Den kröp omkring på mitt linne och blicken avslöjade hur rädd och vilse den var! En snabb räddningsaktion krävdes! Fram med en bit kartong, puttade ner den lille stackaren på kartongbiten, ner på nedanvåningen och ut i trädgården för att släppa ut honom i det fria igen.

larvarna på bilden har ingenting med texten att göra
larvarna på bilden har ingenting med larven i texten att göra, tror detta var hans kusiner

Tillbaka till arbetsrummet. Målade de gamla vissna blommorna och förkapslen.  Hällde ut lite svart och mörklila glitter innan färgen torkade. Sen gjorde jag lite bokstäver och hjärtan av cernitlera.
Medan leran brändes i ugnen så planterade jag en blomma som jag har för mig heter Stjärnöga eller något liknande, samt en som heter Golden lock i den gamla kastrullen.

färdigt blomsterarrangemang
färdigt blomsterarrangemang

Det blev ju okej så tänkte göra nåt liknande till Thomas mamma. Ut i trädgården igen. Klas (som larven tydligen hette) hade kravlat vidare i sin nyfunna frihet.
När jag skulle bryta av lite mer vissna blommor så tittade solen fram och gjorde ett eget litet konstverk av skuggor på en orange liten blomma där ute.

Nu ska jag fortsätta måla och glittra vissna blommor och plantera en Våreld i en annan gammal inköpt kastrull. Resultatet kommer kanske upp sen.

2 thoughts on “räddningsaktion, återvinning och konstverk”

  1. Mammorna kommer bli superglada.

    Jag är jättenyfiken på vad Klas var för en liten larv, vad ska han bli när han blir stor?

    /Susanna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *